Sjösatt startades av Martin Engelsjö
Vem är Martin och varför har han gjort detta?


Martin har sen födseln varit på havet, det började då i en Rospiggen. Efter sex år satte han sig i optimistjollen och startade sitt seglingsintresse. När föräldrarna bytte till en Cresent 635 tog det inte lång tid tills en Albin Viggen införskaffades. Efter att han ha varit seglingsinstruktör på klubben och ungdomsledare i Förbundet och på riksnivå behövde han testa seglingen för att se utmaningar och motivationsspridning för ungdomarna. Vi seglade till Visby och med disciplin ombord så gick det hyfsat. En fyra hästars motor på akterspeglen är inte att rekomendera i 14 sekundmeters motvind och vågor  som sköljer in i sittbrunnen, men i övrigt va seglingen underbar.

En Facil 26 införskaffades för längre vattenlinje och mer kraft iform av inombordare men efter en konkurs inom teknikbranschen och husköp blev det  en försäljning av den då det bara var Martin som seglade den. Martin startade Mano Boats KB år 2005 och har hållt på med båtar (mest reparationer, underhåll  och försäljning) sedan dess. Har som inhyrd konsult arbetat på tre marinor, med kundmottagning, projektplanering, i produktion och med vinterförvaring. Idag driver Martin detta i egen regi men finns delvis inhyrd till marinor och söker ständigt fler och större utmaningar. Martin kör idag en klassisk Ockelbo C20 eller en styrpulpetare.


Sjösatt består idag av en verkstad, en lokal för vinterförvaring, redskap och verktyg för att utföra de flesta arbeterna på båtar, en servicebil och några samarbetspartners. Vi lagar även kapell. Sjösatt har tre jollar, ritade av Pelle Pettersson, som kan hyras för teambuildning, företagssegling eller matchrace. Vi har även en Kingcruiser som  snart går att hyra, båttrailer, biltrailer, släp för uthyrning. Vi utför även landtransporter av båtar med bil och släp, förmedling, försäljning och rekond.

Vi brukar lösa det som efterfrågas, så rikta era tankar och frågor till oss, ett  första steg för er  till att förenkla båtägandet.
  • Efter avtal, hämtar vi er båt på båtplatsen till hösten och på våren ligger den klar för säsongen.
  • Vi har helhetslösningar, kunden väljer
  • Över 40 år i båt, 20 år i branschen
  • Hyra båt eller trailer, ring oss